06 – 2049 7143
Selecteer een pagina

Portfolio

Gemeente Oldambt

Nota Cultuur en Evenementen

Vraag: De houdbaarheid van ‘Kunst kleurt en verbindt’ is ten einde. Maak samen met senior beleidsmedewerker en de cultuurcoach voor de gemeente Oldambt de nieuwe nota Cultuur en Evenementen.

Antwoord: Na een zgn Oploopavond voor cultuurvrijwilligers en -professionals en een avond met een selectie van deze groep is de nota geschreven, veelal in overleg met de twee genoemde medewerkers.

Boekje: Gezond jong in ’t Oldambt

Vraag: Met het project ‘Gezond jong in het Oldambt’ maakten diverse mensen/organisaties kinderen en jongeren bewust van hun manier van leven. De gemeente wilde deze projecten in een boekje bundelen.

Antwoord: Elk project in het boekje kreeg twee pagina’s met een omschrijving, een interview en foto’s.

Versterking Binnenstad Winschoten

Vraag: Maak met een aantal artikelen de bewoners en ondernemers in Oldambt duidelijk dat de veranderingen de binnenstad van Winschoten weer aantrekkelijk maken.

Antwoord: In huis-aan-huisblad Oldambtster verschenen diverse interviews met ondernemers in de binnenstad van Winschoten.

Kosmetiek – Binnensteden

Vraag: Schrijf een artikel over de leegloop en leegstand van binnensteden en wat ondernemers en gemeenten doen om het winkelen aantrekkelijk te maken.

Antwoord: In het artikel beschrijf ik hoe gemeenten hun binnensteden – waaronder Winschoten – compacter maken en de samenwerking met ondernemers te stimuleren.

Journalistiek

Kapperszaken - In gesprek met... Jet Bussemaker

 

Vraag: Minister Jet Bussemaker wil de gezel- en meesterstitels weer invoeren. Waarom en wat betekent dat door de kappersbranche?

Antwoord: In ‘In gesprek met … Jet Bussemaker’ laat ik de minister uitleggen hoe zij de toekomst van het mbo ziet en dan met name van de kappersopleidingen. ‘In gesprek met…’ is een vaste rubriek in het vakblad van de ANKO: Kapperszaken.

 

Kosmetiek – Huid uit de printer

Vraag: Is huid printen al mogelijk en wat betekent dat voor mensen met huidproblemen?

Antwoord: De 3D-Bioprinter is nog lang niet bruikbaar. Aan de hand van research en interviews leg ik uit waarom niet.

Kosmetiek – Zwartwerkers verzieken de branche

Vraag: Veel schoonheidsspecialist klagen dat zwartwerkers de branche verzieken. Is dat zo en hoe zorg je dat je er geen last van hebt?

Antwoord: In het artikel geef ik aan dat het probleem wel leeft bij schoonheidsspecialisten maar dat er geen cijfers over zijn. Dat maakt het probleem extra lastig.

Afval – Nanomateriaal

Vraag: In afval schijnen nanodeeltjes voor te komen. Zijn ze schadelijk?

Antwoord: Aan de hand van de visie van de Vereniging Afvalbedrijven, de mening van afvalbedrijf Sita en de uitleg van een wetenschapper van TU Twente geef ik antwoord.

Websites teksten

Tekenstudio Reinoud Bekkema

Vraag: Denk mee met de ontwikkeling van een nieuwe website en schrijf hiervoor de teksten. Houd daarbij rekening met de waardering door zoekmachines.

Antwoord: Praes ontwikkelde de website, Reinoud Bekkema maakte de tekeningen en ik schreef de teksten.

B&I Tuinwerken

Vraag: Schrijf de webteksten voor B&I Tuinwerken zodat de website duidelijke informatie geeft aan potentiële klanten: zowel consumenten als bedrijven.

Antwoord: De teksten schreef ik met een aansprekende stijl en zoekmachinevriendelijke woorden. Ik benadrukte het vakmanschap.

Marianne Kremer, Coach

Vraag: Schrijf voor de website teksten waarbij vooral coaching aan bod komt.

Antwoord: Met input van de eigenaar zijn teksten ontwikkeld. Voorheen was het bedrijf vooral een kleur- en styling adviesbureau. Het coachen kwam onvoldoende aan bod. Om daar meer de nadruk op te leggen, besloot Marjanne Kremer het roer om te gooien.

Marketing Oldambt

Vraag: Schrijf webteksten met de boodschap: er is veel te doen en te beleven in Oldambt.

Antwoord: Aangeleverde teksten zijn geredigeerd en ontbrekende input is via eigen nieuwsvergaring verkregen. Interviews leverden de persoonlijke noot.

 Advertorials

Artikel For You

Vraag: Beschrijf op een eenvoudige manier wat mensen aan Chirologie Improvement kunnen hebben als ze rugklachten hebben

Antwoord: Journalistieke aanpak waaruit de expertise en de werkwijze van Chirologie Improvement en met name Wemeltje Eising blijken.

 

 

 

 Blog

Blog Bedrijfsverhaal.nu

Vraag: Met blogs maakt Bedrijfsverhaal.nu duidelijk wat storytelling is en hoe je dit in de praktijk kunt brengen. Sommige blogs verschijnen ook op de websites van vakbladen.

Antwoord: In de blog ‘Schep orde in de nieuwsbrief’ adviseer ik schoonheidsspecialisten hoe ze zich met hun nieuwsbrief kunnen profileren als expert.

 

 Brochures

Folder Hardenberg

Vraag: Maak een folder waarin staat welke sporten mogelijk zijn in de Hardenberg en doe dit op een enthousiasmerende manier

Antwoord: Samen met vormgever en fotograaf is een sportief en speels ogende folder ontstaan. Ik was verantwoordelijk voor de teksten en de coordinatie.