06 – 2049 7143
Selecteer een pagina

Dacht ik eindelijk door te hebben hoe je als ondernemer je netwerk opbouwt en hoe je jezelf profileert, moet het ineens allemaal anders. Netjes, zakelijk gekleed ging ik altijd goed voorbereid met een stapel visitekaartjes naar netwerkbijeenkomsten. Voor een afspraak zocht ik op internet uit wat mijn potentiële klant zoal deed en hoe hij of zij eruit zag. Dat was genoeg. En daar voelde ik me eigenlijk best goed bij. Totdat ineens een nieuwe trend opdook: zakelijk flirten!

Als getrouwde vrouw en als ondernemer leek het me juist verstandig om zaken en liefde te scheiden. ‘Met vrienden ga je wandelen, niet handelen’, was mijn motto. Al toen ik nog jong en mooi was, bedacht ik dat zaken doen met je lover alleen maar verwarrend is. Loopt de relatie op de klippen, dan verlies je niet alleen je liefje, maar ook een klant. De intrede van zakelijk flirten brengt me dus van slag.

Mijn vooroordeel blijkt onterecht. Lucienne Scholten en Fenny Lucker weten alles van zakelijk flirten en zij hebben er zelfs hun beroep van gemaakt. Zij vertellen tijdens workshops hoe je door zakelijk te flirten aandacht kunt geven en echt contact kunt maken met de mensen om je heen. Tijdens netwerkgesprekken, vergaderingen, presentaties en andere momenten van zakelijk contact kan zakelijk flirten nuttig zijn. “Je gunt iemand iets als deze oprecht is en sympathie opwekt”, schrijven zij op hun website.

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Ik kijk daarom reikhalzend uit naar maandag 23 september. De twee dames geven dan een workshop zakelijk flirten voor Federation4Women en wel in Galerie Waarkunst & Huiskamerrestaurant Verse Aarde in ‘t Waar. Zakelijk flirten met Duitsers, spannend!

Federation4Women is een netwerk voor vrouwelijke ondernemers in Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Wij stimuleren, ondersteunen en begeleiden elkaar naar vernieuwend en succesvol grensoverschrijdend ondernemerschap. Tijdens de bijeenkomsten, altijd tweetalig, leer je andere Duitse ondernemers en hun gewoonten kennen.

Aanmelden

Wil je de sfeer proeven en Duitse en Nederlandse ondernemers ontmoeten, meld je dan gerust aan. Je bent vanaf 18.00 uur van harte welkom. Kosten: € 8 per persoon. Je krijgt dan niet alleen de kans om te netwerken en zakelijk te flirten. Ook koffie en thee, soep en brood zitten bij de prijs inbegrepen. Adres: Hoofdweg 1, 9942 PA ‘t Waar.

Kijk op www.Federation4Women.eu!

Door Loes Schrijver

www.loesschrijver.nl